Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Bespaar je op geld of bespaar je op tijd?

QRM: wat levert het op?

Onderzoek en ervaring leert ons dat MKB-bedrijven zonder uitzondering, dankzij Quick Response Manufacturing (QRM), een 80% snellere doorlooptijd kunnen boeken én 25% aan kosten kunnen besparen. Door het 'kostendenken' om te buigen naar bedrijfsbreed 'tijddenken', zijn dergelijke resultaten heel gewoon en gemakkelijk haalbaar.

QRM draait om tijd: kostbare tijd, reactietijd en doorlooptijd. Concreet richt QRM zich op het verkleinen van wachttijden in de Manufacturing Critical-path Time (MCT). Met andere woorden: het verkleinen van de tijd die nodig is om het beslissende productiepad - dus, de route die afgelegd moet worden om een project (product of dienst) af te ronden - te doorlopen.

Bedrijfsbrede tijdswinst
Een beslissend productiepad (of: kritiek productiepad) kan bestaan uit: eerst A, dan B, daarna C en D als laatste handeling (A-B-C-D). QRM zorgt ervoor dat deze verschillende onderdelen (de letters) beter op elkaar worden afgestemd. Immers, je wilt dat een project na deelhandeling A net niet hoeft te wachten op deelhandeling B. Zo ontstaat er flow. Je houdt daarbij rekening dat er daarom altijd net genoeg voorraad is, zodat het project net op tijd afgeleverd kan worden. We noemen dit ook wel het Just-in-Time-principe.

Censor just in time

Verklein je de MCT van je bedrijfsproces, dan verklein je (tussen)voorraden, verkort je levertijden, verlaag je je vaste lasten (overhead), verduurzaam je je winst en reageer je daardoor effectiever op vlot veranderende marktvragen.

Bedrijfsbrede geldwinst
QRM is een strategie die leidt tot reductie van de doorlooptijd van bedrijfsprocessen. Echter, doorlooptijdreductie is niet het uiteindelijke doel. Het gaat uiteindelijk om het waarborgen van duurzaamheid en winstgroei. Naast een vlotte doorlooptijd heeft QRM ook bijkomende voordelen:

 • minder productiekosten
 • kortere levertijd
 • verhoogde productkwaliteit
 • vlotter innoveren
 • beter inspelen op de aanhoudende veranderende marktvraag
 • soepeler introduceren van nieuwe producten
 • gemakkelijk kunnen reageren op maatwerk-vragen van klanten
 • vermindering van afval
 • aansporen lokale toeleveringspartner
 • versterkte marktpositie
 • sustainable profit
 • snellere reactietijd in de organisatie


Dit is hoe wij werken
Het succes van een bedrijf is steeds meer afhankelijk van de wijze waarop het met snelle, complexe veranderingen in de markt omgaat. Censor heeft hiervoor speciale verbeter- en ontwikkeltrajecten ontwikkeld. Vakblad 'Timmerfabrikant' heeft ons, als specialist in verandermanagement en optimalisatie, uitgeroepen tot vooraanstaande dienstverlener in QRM-implementatie. We hebben tal van implementaties in de timmerindustrie uitgevoerd en zijn tegenwoordig ook zeer actief in onder meer de interieur-, meubel- en metaalbranche, bij zakelijke dienstverleners en lokale overheden.

We staan je graag te woord:
Tel.: 013-5215615
e-mail: info@censor.nl


Downloads
* blozo-qrm-by-censor