Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Opleiding tot Werkvoorbereider PLUS

'Dit maakt mijn beroep zoveel concreter'

Zes werkvoorbereiders uit het hele land zijn begonnen aan de pilot van de Opleiding tot Werkvoorbereider Plus. De werkvoorbereiders krijgen door deze opleiding onder meer een bredere kijk op de bedrijfsprocessen. De deelnemers ronden op dit moment alweer hun derde module af. We liepen een dag met hen mee.
Img 20151111 142751
v.l.n.r. Arno Timmermans (Timmerfabriek Roes), Huub de Graaf (Timmerfabriek De Baanakker) en Sancho Izquierdo Ortiz (Brünken Timmerwerken).

'Interessant om in andermans keuken te kijken'
We treffen de werkvoorbereiders tijdens de module ‘Scoren met Offertes’. In deze module leren zij effectief offertes om te zetten in orders. ‘Nog al te vaak nemen bedrijven genoegen met een scoringskans van 1 op 10, het is zaak om deze scoringskans op te schroeven naar minimaal 1 op 2. Dat kun je leren.’ Arno, Huub en Sancho vergelijken de offertes van hun bedrijven. ‘We leren veel van elkaars offertes en hoe we deze richting de klant communiceren. Met elkaar bouwen we aan de kennis die nodig is om offertes nog beter te maken. Erg interessant om eens in andermans keuken te kijken. Je maakt elkaar sterker.’ De opleiding draagt bij aan het verbreden van de functie. De meeste werkvoorbereiders hebben specifieke taken: de één calculeert voornamelijk en de ander richt zich bijvoorbeeld meer op het tekenen. ‘Ik houd me eigenlijk nooit bezig met klantcontact, da’s meer iets voor mijn baas. Erg waardevol om nu te leren hoe hij dat contact onderhoudt en wat voor keuzes hij continu moet maken.’
Img 20151111 142803
v.l.n.r. Christoph Albers (Timmerfabriek Roes), Nico Zijlstra (Timmerfabriek De Baanakker) en Raymond Kerkhof (Verbruggen Interieur).

Aan de andere kant van de zaal overleggen Christoph, Nico en Raymond ondertussen over de momenten waarop zij offertes opstellen: ‘We komen erachter dat we soms wel vier of vijf offertes schrijven voor dezelfde aannemer, maar dat er nooit een order uit voortkomt. We leren nu hoe je dit op een tactische, respectvolle manier aan die aannemer kan terugkoppelen. En, ja, reken maar dat er dan een order volgt.’

Breder opgeleid met branche-erkend diploma
De opleiding tot Werkvoorbereider Plus leidt tot een landelijk, door de branche erkend diploma. Als werkvoorbereider Plus ben je breder opgeleid, heb je een scherpe visie ontwikkeld op het gehele bedrijfsproces en ben je op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in de timmerindustrie. Wil je meer weten over de opleiding tot Werkvoorbereider Plus? Je kunt er alles over lezen én jezelf aanmelden door hier te klikken.

Deelnemen aan de Opleiding tot Werkvoorbereider PLUS?
We vertellen er hier meer over.

Dit is hoe wij werken
Het succes van een bedrijf is steeds meer afhankelijk van de wijze waarop het met snelle, complexe veranderingen in de markt omgaat. Censor heeft hiervoor speciale verbeter- en ontwikkeltrajecten ontwikkeld.

We staan je graag te woord:
Tel.: 013-5215615
e-mail: info@censor.nl