Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Censor

Hugo van Esch

Het is mooi om de vrijheid van het ondernemen te krijgen.
Het is mooier om de vrijheid aan een onderneming te geven.


Wil je daadwerkelijk iets opbouwen, dan moet een team haarfijn op elkaar zijn ingespeeld. Dit werd me keer op keer duidelijk gedurende mijn honkbalavonturen in zowel het Nederlandse team als in Amerika.

"Hier moet ik meer mee!"
Na het behalen van mijn ingenieursdiploma bouwkunde, heb ik HTEC Solutions opgestart. Een modern, high-tech machinepark dat verspanings-metaalproducten op hoogwaardig niveau produceerde. Dit succes leidde er vervolgens toe dat ik jaren later het familiebedrijf ben ingerold. Vanaf 2010 heb ik het bedrijf onder de vlag ESCH GROUP als CEO geleid. Met één duidelijk doel: de vrijheid die ik als ondernemer voel en krijg, wil ik doorgeven aan alle andere medewerkers. Immers, vrijheid geven is vertrouwen krijgen. Dit doel vormde voor mij de basis om het bedrijf zelforganiserend en zelfsturend te maken. Al snel kwam ik in aanraking met Quick Response Manufacturing (QRM). QRM gaf mijn visie en missie handvatten om doeltreffend de beste producent van maatwerk-transportrollen te worden.

Dit jaar heb ik beslist het familiebedrijf te laten voor wat het is.
Het was in mijn ogen niet meer dan logisch om de bedrijfsprocessen ‘QRM’ in te richten. De afdelingen bijvoorbeeld, deze werken onderling veel beter samen in teamverband. Gedurende het implementatieproces raakte ik geïntrigeerd door de QRM-methodiek. Het heeft zo veel raakvlakken met mijn persoonlijke ondernemersovertuigingen: een organisatie zelfsturend maken en toch controle behouden op de processen. "Hier moet ik meer mee," dacht ik.

Niet denken in kosten, maar wel denken in tijd.
Dit jaar heb ik beslist het familiebedrijf te laten voor wat het is. Nu werk ik intensief samen met bedrijven die zich ook in QRM vinden en er actief mee aan de slag willen. Bij Censor | Voor de verandering vervul ik, met dezelfde vrijheid als een ondernemer, de rol van QRM-intrapreneur. Door mij hier te omringen met mensen met dezelfde kennis en overtuiging, bewandel ik een pad dat me veel energie en uitdaging oplevert.

Eén van mijn grootste uitdagingen is ervoor te zorgen dat QRM wordt begrepen in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Voor MKB’ers is het van groot belang mee te veranderen met huidige en toekomstige uitdagingen. QRM leert je op een andere manier naar organisatieprocessen te kijken: door niet te denken in kosten, maar wel te denken in tijd. Dit brengt tools met zich mee waar mkb’ers nooit eerder aan hebben gedacht. Samen met ondernemers zet ik stappen op het pad der verandering. Samen maken we concrete plannen. Als professional zie ik ondernemers klimmen in het succes binnen hun bedrijf. Met lef en vertrouwen in de rugzak, kijken we samen naar de grenzeloze mogelijkheden van het ondernemerspad. Dat is voor mij het summum. Dat is waarom ik QRM-intrapreneur ben.

Dat is wie ik ben en wie ik wil zijn.


Mijn kennis, eigenwijze ondernemersblik en de stevige Censor-discussies die hier regelmatig gevoerd worden, maken van mij een sterke confrontatiepartner om mee te verbeteren. Zo stippel ik met bedrijven routes uit die we gaan bewandelen. Dat is wie ik ben en wie ik wil zijn.

De crew die je meeneemt bepaalt het succes van de reis.

Bij Censor spreken we van zowel het technische als het sociale systeem. De technische kant is een strakke leidraad die processen in de organisatie stroomlijnt en in kaart brengt. Het sociale systeem is als een continu lopend proces dat het succes van het technische systeem mogelijk maakt. Anders verwoord: de route kun je heel doordacht uitstippelen, echter de crew die je meeneemt bepaalt het succes van de reis.