Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Censor

Paulien Schrauwen

“Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke.
En dan ineens doe je zomaar het onmogelijke.”


De wereld is continu aan het veranderen, mensen zijn meer met elkaar in contact en klanten krijgen steeds meer eisen. Alles moet voor iedereen sneller, efficiënter en beter. In bedrijven blijft men gefocust op zoveel mogelijk productie in een zo kort mogelijk tijd, en dit allemaal met zo min mogelijk kosten.

Alles gaat over produceren, targets halen en dit voor de volle 100%. Wat echter vaak wordt vergeten is het menselijk aspect in dit plaatje. Mensen worden vervangen door machines en uiteindelijk zelfs door robots. Wat zou er gebeuren wanneer heel de wereld even voor 10 seconden niks zou doen, alles laat vallen en even rustig na zou denken?

Als Extended-Master studente van Tilburg University ben ik werkzaam bij Censor | Voor de Verandering. Ik richt mij vooral op de sociale identiteit van mensen in organisaties, afdelingen en teams. Wat gebeurd er wanneer hun vertrouwende omgeving veranderd? Wat zijn de ups en downs in het gehele veranderingsproces wanneer we de mens centraal stellen? Door de sociale dynamiek te onderzoeken en te begrijpen draag ik mijn steentje bij aan het QRM proces.

Naast het werk en onderzoek ben ik vaak te vinden in de sportschool. Ik vind het heerlijk om mezelf uit te blijven dagen en steeds een stapje verder te gaan. In de krachtsport kan ik mijn rust en ontspanning vinden, maar tegelijkertijd weet ik dat ook dit zelfontwikkelingsproces tijd nodig heeft. Soms moet ik even stilstaan, kijken van waar ik ben gekomen en zien wat ik al bereikt heb.