Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Censor

Coby Kalis

Het is iedere dag feest, je moet wel zelf de slingers ophangen!

Leren en afleren. Of laten leren en laten afleren. Al meer dan dertig jaar mijn vak. Toen was er nog geen canon van het leren. Er was wel een Apenheul. Met zeer getalenteerde dieren. Ik was vier weken één van hen en heb daar nog altijd plezier van. Want de herkenning en hun humor, leerde mij wat motivatie en passie ook met een mens kan doen. Toen begin jaren negentig het trainersvak opkwam in het bedrijfsleven, was mijn definitieve beroepskeuze snel gemaakt. Professioneel gedrag is immers te trainen, net als bij de lerende apen. Succesvolle ondernemingen leveren dagelijks het bewijs.

Gedrag van mensen, hun communicatie en samenwerking; het blijft fascineren. Natuurlijk gedrag versus professioneel gedrag dat de organisatie van je vraagt. Die verschillende werelden verbinden, is wat me boeit. Leiders en volgers, extraverten en introverten.Iedere dag opnieuw moeten we er met elkaar toch iets van maken. Individuele belangen versus bedrijfsbelangen, vitaliteit versus gezapigheid, Lean samenwerken of je eigen neus achterna gaan, hiërarchisch leiderschap of coachend leiderschap, volwassen of postpuberaal gedrag, klantgerichtheid of de klant niet zien staan? Bedrijven en organisaties hebben hierin een keus.

De quote hierboven heb ik vroeg leren toepassen van mijn grote leermeester en trainer John Boom. Maak er een feestje van, voor jezelf maar vooral voor je omgeving. Benjamin Disraeli (Brits staatsman geboren in 1804) zei ooit: ‘Op de omstandigheden heeft de mens geen greep, maar zijn gedrag heeft hij zelf in de hand’.

En dus ontmoet je Censor. De Censor mensen en de Censor filosofie. We motiveren managers en medewerkers -van allerlei niveaus en pluimages- om meer invloed uit te oefenen op hun werkomgeving. Positieve invloed. Meedenken, verantwoordelijkheid oppakken. Talenten delen. Effectief communiceren. Om zo commercieel sterk te staan en vitaal te blijven. Zeker nu langer doorwerken voor ons allemaal realiteit is geworden!