QRM als bedrijfsstrategie geprezen door minister Asscher

De inzet van Quick Response Manufacturing (QRM) als bedrijfsstrategie bevordert zowel de bedrijfsprocessen als de sociale innovatie op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft laten uitvoeren. Minister Asscher noemt Veerman De Rijp, een timmerfabriek met QRM als bedrijfsstrategie, als voorbeeld van een bedrijf dat duurzame inzetbaarheid goed oppakt.

In zijn toespraak bij de bijeenkomst ‘De Innoverende Arbeidsmarkt’, georganiseerd door het Platform O&O en het Landelijke Overleg Scholingsfondsen, geeft de minister expliciet aan dat de invoering van QRM bijdraagt om doorlooptijden van orders te verkorten. Tevens stimuleert QRM medewerkers mee te denken over procesoptimalisatie, hun vaardigheden inzichtelijk te maken en kennis over te dragen aan collega’s.

QRM iets voor jouw bedrijf?

Met steun van O&O-fonds SSWT is QRM met succes ingevoerd bij Veerman De Rijp. We zijn trots om hier, samen met MatchCare, een bijdrage aan te mogen hebben geleverd. Bij de invoering van QRM verzorgen wij technische trainingen op het gebied van de QRM-aanpak, coaching op gedrag en het optimaliseren van samenwerking. Mensontwikkeling, procesoptimalisatie en organisatieverandering: drie terreinen die stuk voor stuk bijdragen aan een gegarandeerd succesvolle implementatie van QRM.


“Belangrijk is ook te beseffen dat niet iedereen het wiel hoeft uit te vinden. Er zijn interessante, goede voorbeelden van bedrijven die duurzame inzetbaarheid goed oppakken in het kader van het project ‘Werkend Leren’.

Zoals familiebedrijf ‘Veerman de Rijp’, dat onder meer houten kozijnen, ramen en deuren maakt. om de doorlooptijden van orders te verkorten, heeft het bedrijf met steun van O&O-fonds ‘SSWT’ de methode ‘Quick Response Manufacturing (QRM)’ ingevoerd.

Ook is er sociaal geïnnoveerd. Medewerkers worden onder meer gestimuleerd mee te denken hoe het proces beter kan, hun vaardigheden inzichtelijk te maken en kennis over te dragen aan collega’s.

Dit leidt tot meer trots en geloof in eigen kunnen, meer afwisseling in het werk en werkplezier, en bredere inzetbaarheid binnen, maar ook buiten het bedrijf.”

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Quick Response Manufacturing iets voor jouw bedrijf? We leggen graag uit wat het is en hoe het je verder helpt. Eens verder praten over QRM-mogelijkheden? Neem dan gerust contact op.

Dit is hoe wij werken

Het succes van een bedrijf is steeds meer afhankelijk van de wijze waarop het met snelle, complexe veranderingen in de markt omgaat. Censor heeft hiervoor speciale verbeter- en ontwikkeltrajecten ontwikkeld.

We staan je graag te woord:

Tel.: 013-5215615
e-mail: info@censor.nl

Samen het werkproces
optimaliseren
van jouw bedrijf

Censor gaat de werkvloer op. Slimme mensen die observeren en analyseren. Pijn- en knelpunten zien en weten wat relevant is. Ze staan tussen de makers om zelf te zien en te ervaren. Geen studieboekwijsheden op afstand, maar direct vanaf de werkvloer: waar stroopt het op, wat gaat fout, wat frustreert, waar blijft de informatie achter: praktische observaties die blootleggen waarom het proces tekortschiet. Objectief gestaafd door analyse van procesdata.