Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Vakblad Timmerfabrikant over QRM in houtbranche

Weg met de blanco doorlooptijd

Vergeet volgeplande productielijnen en kostenreductie. Investeer daarentegen in overcapaciteit om de doorlooptijd te verkorten. In haar laatste nummer van 2016 slaat Timmerfabrikant de spijker op z'n kop. QRM heeft de afgelopen jaren opmerkelijke resultaten bij mkb-bedrijven bewezen. Echter, implementatie vraagt wel om zorgvuldigheid en externe begeleiding*.

Quick Response Manufacturing (QRM) is niet nieuw, maar wel actueel dankzij de economische opleving en de pittige markteisen in kwaliteit én efficiëntie. Tijdens de afgelopen crisisjaren is het belang van toekomstbestendig organiseren zeer duidelijk geworden: de markt verandert vlot en drastisch, daar moet iedere organisatie op voorbereid zijn.

Wat is er dan zo anders?
Bedrijven die op klassieke wijze plannen, merken dat capaciteitsgrenzen, spoedopdrachten en relatief kleine series maatwerk deze in de war gooien. Dikwijls gepaard met onrust en faalkosten. De opsluitbank of de droogkamer vormen dan vaak de grootste knelpunten. Waarom? Simpelweg omdat de klassieke planning géén vrije capaciteit beschikbaar houdt. En dat is - in de markt van vandaag en morgen - de crux als het gaat om toekomstbestendig organiseren.

Wil je lezen hoe QRM de timmerbranche verbetert? Het gehele artikel kun je hier lezen.

Qrm doorlooptijd censor

* Dit is hoe wij werken
Het succes van een bedrijf is steeds meer afhankelijk van de wijze waarop het met snelle, complexe veranderingen in de markt omgaat. Censor heeft hiervoor speciale verbeter- en ontwikkeltrajecten ontwikkeld. Timmerfabrikant heeft ons, als specialist in verandermanagement en optimalisatie, uitgeroepen tot vooraanstaande dienstverlener in QRM-implementatie. We hebben tal van implementaties in de timmerindustrie uitgevoerd en zijn tegenwoordig ook zeer actief in onder meer de interieur-, meubel- en metaalbranche, bij zakelijke dienstverleners en lokale overheden.

We staan je graag te woord:
Tel.: 013-5215615
e-mail: info@censor.nl