Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
De Vries Trappen verhoogt omzet per fte

QRM maakt doorlooptijd kort en tussenvoorraad klein

De Vries Trappen in Heerenveen heeft de laatste twee jaar hard gewerkt aan versterking van de eigen organisatie, en - met de nieuwe lijn 'Next Step' - ook aan het assortiment. "De crisis is ons niet in de koude kleren gaan zitten. De markt is veranderd en dat maakt dat je dingen anders moet gaan doen."
Wagelaar
Ronald Wagelaar: "Het vliegwiel moet in beweging blijven om je bedrijf te kunnen laten renderen." Met succes heeft deze fabrikant een QRM-traject (Quick Response Manufacturing) doorlopen. Wagelaar is er enthousiast over: "De tijden van vroeger komen niet meer terug. De markt is structureel anders. De batches zijn kleiner, het is een andere manier van werken waarbij je je niet kunt permitteren om hoge voorraden te hebben van je grondstof, onderhanden werk of eindproduct."

Het productieproces bij De Vries Trappen manoeuvreert scherp aan de wind. Daar is het proces dan ook optimaal op ingericht. "Dat hebben we gedaan en het legt ons geen windeieren," vervolgt Wagelaar, "toen wij begonnen, hadden we zestig fte's en nu 78. In omzet zijn we de afgelopen veertien maanden zo'n beetje verdubbeld, deels door prijsverbetering en deels door een groter volume dat we nu maken. De omzet per fte is fors gestegen."