Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Lambert Kozijnen neemt afscheid van ad-hocwerk

QRM brengt meer rust en meer productie

Timmerfabriek Lambert Kozijnen ziet de afgelopen twee jaar de omzet stijgen. Het schept ruimte voor verdere procesverbetering. Niet harder, maar juist slimmer werken is het credo. Daarom kijkt men er constant naar procesverbeteringen: "Wat kan gemakkelijker? Wat kan beter?"
Lambert2
Samen met de SSWT zijn wij vorig jaar bij Lambert gestart met QRM. Tot vandaag zetten we ons samen in om met kleinere partijen de doorstroming in de fabriek in balans te krijgen met de productie. "Het geeft best wel een belasting op de werkvoorbereiding, maar een goede doorstroming van je product door de fabriek is erg belangrijk. Het is verleidelijk om de fabriek zo vol mogelijk te krijgen, maar dat betekent veel improviseren en ad hoc bijsturen. We werken eraan om het omfrezen, opsluiten, spuiten en monteren zo gelijkmatig mogelijk door de fabriek te krijgen. Het vergt inzicht in je productieproces en in de structuur hoe dingen het beste lopen. Het geeft rust, terwijl de productie stijgt," aldus Kees Lambert.

"Gevolg is dat de afmontage nu beter en overzichtelijker loopt"
Lambert vervolgt: "We willen van het ad-hocwerk af, van het hollen of stilstaan. We zijn ook bezig meer structuur in de spuiterij te brengen om van de echte piekdagen af te komen. Opsluiten is altijd nog moeilijk, en ook daar kijken we naar."

Timmerfabriek Lambert in Oude Tonge is één van de vele fabrikanten die zorgvuldig heeft gekozen voor QRM als bedrijfsstrategie. Dit nieuwsbericht is slechts een gedeelte van het originele artikel dat in Timmerfabrikant van juni 2016 te lezen is.