Webinar uitnodiging: zo los je planningsproblemen op

QRM Institute partner Sirris organiseert woensdag 30 september een webinar met betrekking tot planningsproblemen. Dit webinar biedt eenvoudige oplossingen aan voor de complexe planningsproblemen in de productie. Handig om bij te wonen voor make-to-order bedrijven en voor iedereen die betrokken is bij de productieplanning, logistiek en productie.

Eenvoudige oplossingen

Het plannen van de productie is voor veel productiebedrijven een lastig karwei. Planningsproblemen uiten zich in een lage leverbetrouwbaarheid, lange en onvoorspelbare doorlooptijden en veel chaos op de werkvloer. Dit webinar presenteert de voornaamste oplossingspistes en legt uit hoe je de verschillende oplossingen het best kan combineren met elkaar. Het webinar richt zich op eenvoudige oplossingen die ook voor MKB bedrijven haalbaar zijn.

De volgende topics worden behandeld:

  • Bepalen van de leverdatum zonder eindige capaciteitsplanning
  • Vrijgave van orders op de werkvloer (bepalen van de startdata)
  • Hoe te plannen zodat de gewenste leverbetrouwbaarheid effectief wordt gehaald
  • Detecteren van problemen en bijsturen voor het te laat is
  • Doorlooptijdverkorting op de werkvloer
  • Hoe omgaan met ‘rush orders’ zonder de productie helemaal te verstoren
  • Beperkingen van planningstools

Datum en tijdstip

Woensdag 30 september vindt het webinar online plaats via Zoom, van 10.00 uur tot 10.45. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Registreren kan niet meer.

Samen het werkproces
optimaliseren
van jouw bedrijf

Censor gaat de werkvloer op. Slimme mensen die observeren en analyseren. Pijn- en knelpunten zien en weten wat relevant is. Ze staan tussen de makers om zelf te zien en te ervaren. Geen studieboekwijsheden op afstand, maar direct vanaf de werkvloer: waar stroopt het op, wat gaat fout, wat frustreert, waar blijft de informatie achter: praktische observaties die blootleggen waarom het proces tekortschiet. Objectief gestaafd door analyse van procesdata.