Organisatiecultuurscan

Wil je diepgaand inzicht in de cultuur van jouw organisatie? Ben je benieuwd of de organisatiecultuur in lijn is met de doelen en behoeften van jouw bedrijf? Met onze organisatiecultuurscan bieden we een diepgaande analyse en inzichten rondom de heersende cultuur binnen jouw organisatie. Hierop maken we een aansluitend actieplan op basis van de behoeften van jouw bedrijf.

Ontwikkel vaardigheden om een inspirerende leider te zijn

De organisatiecultuurscan is gebaseerd op Het Quinn Cultuurmodel, ontwikkeld door professor Robert Quinn. Het Quinn Cultuurmodel identificeert vier cultuurtypen die in elke organisatie aanwezig kunnen zijn:

Onze aanpak

De Organisatiecultuurscan begint met een online enquête onder je medewerkers. Met deze enquête identificeren we de dominante culturele aspecten van jouw organisatie. We verzamelen data en analyseren de resultaten om een grondig inzicht te krijgen in de huidige cultuur van jouw organisatie. We vergelijken het huidige cultuurprofiel met het gewenste toekomstbeeld, en identificeren de kloof tussen beide. Hierdoor krijg je een holistisch beeld van de heersende cultuur en de percepties van je medewerkers. Door deze kloof te overbruggen met gerichte interventies, zoals trainingen, workshops en veranderingsinitiatieven, helpen we om in jouw organisatie de gewenste cultuur te realiseren.

De resultaten van de scan bieden waardevolle inzichten in de behoeften van de organisatie. Je krijgt een duidelijk beeld van de sterke punten en mogelijkheden tot verbetering op het gebied van cultuur. Bovendien identificeren we eventuele cultuurconflicten en knelpunten die de groei en efficiëntie van de organisatie kunnen belemmeren.

Op basis van de scan stellen we een aansluitend actieplan op dat gericht is op het optimaliseren van de organisatiecultuur. Dit plan omvat specifieke strategieën en interventies om de gewenste cultuur te bevorderen en te versterken. Hierbij worden de behoeften en doelen van jouw organisatie als uitgangspunt genomen. Het actieplan kan verschillende elementen bevatten, zoals leiderschapsontwikkeling, teambuilding, training en coaching. Hierbij richten we ons op het creëren van een cultuur die aansluit bij je bedrijfsdoelstellingen en jouw medewerkers motiveert om het beste uit zichzelf te halen.

Onderneem nu actie

Neem per mail of telefonisch (013 – 521 56 15) contact met ons op voor een organisatiecultuurscan op basis van het Quinn Cultuurmodel. Samen zorgen we ervoor dat de organisatiecultuur een positieve kracht wordt die bijdraagt aan het succes en de groei van jouw bedrijf.